Ekonomi

EIB Export-Up ikinci dönemine başladı

Ege İhracatçı Birlikleri’nin (AYB) genç ve kadın girişimcilerine yönelik Türkiye’nin ilk ihracat odaklı mentorluk programı AYB Export-Up’ın ikinci dönemi başladı. AYB Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, “Türkiye’nin ortalama ihracat fiyatını 1,5 dolardan 3 dolara hızla yükseltebiliriz. Ortalama ihracat fiyatımızı 3 dolara çıkardığımızda mevcut ihracatımız 500 milyar dolara çıkacak.”

Genç ve kadın girişimcilere yönelik Türkiye’nin ilk ihracat odaklı mentorluk programı EIB Export-Up; TurkishWIN, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi/Avrupa Koçluk Derneği (EMCC), Binyaprak ve Endeavor Türkiye’nin desteğiyle ikinci dönemine başladı. Programın açılışında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’de KOBİ sayısı 4 milyon civarında olmasına rağmen ihracatçı sayısının 120 bin civarında olduğuna dikkat çekerek, donanımlı genç ve kadın girişimcileri ihracata dahil etmek.Genç ve kadın girişimcilerimiz AYB.Export-Up gibi programlarla ihracatta uzmanlaşacağız ve ihracatçı olduklarında katma değeri yüksek kaliteli işlerin ihracatı artacak.Bu Devlet politikası haline gelmesi gerekiyor. Böylece Türkiye’nin ortalama ihracat fiyatını 1,5 dolardan 3 dolara hızla yükseltebiliriz. Ortalama ihracat fiyatımızı 3 dolara. Mevcut ihracatımız 500 milyar dolara çıkacak” dedi.

“Sürdürülebilir Kalkınma”

AYB’nin Türkiye’de mentörlük programı kuran ilk ihracatçı birliği olduğunu hatırlatan Eskinazi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AYB Export-Up mentorluk programının ilk döneminde yoğun bir ilgi ile karşılaştık ve çok olumlu geri dönüşler aldık. AYB Export-Up sayesinde ilk kez ihracat yapan genç ve kadın girişimcilerimiz birçok ülke ile ticari bağlantılara imza attılar. İş süreçlerini iyileştirdiler ve ağlarını genişlettiler.AYB olarak temel misyonumuz sürdürülebilir kalkınmanın temeli olmaktır.’Geleceğin ihracatçıları deneyimin gücüne inanır’ mottosuyla AYB İhracatımızın ikinci döngüsünü başlattık. Geliştirilmiş içeriklerle yukarı mentorluk programı.”

“Sürdürülebilirlik dünyanın yeni kalkınma gündemi”

Programın ana temasını “Sürdürülebilir ve yeşil büyüme” olarak belirlediklerini anlatan Eskinazi, EİB olarak sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik her çalışmada yer aldıklarını vurguladı. Eskinazi, “Sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren genç ve kadın girişimcilerimizle, AB Yeşil Mutabakat süreci ve son yılların trendi ile ticari bağlarımızı değiştiren, dünyanın yeni kalkınma gündemi olan sürdürülebilirliği inceleyeceğiz. Pestisit oranlarını azaltan, su kullanımını azaltan, tarım arazilerini aktif olarak izleyen ve değerlendiren, çevre dostu ve sağlıklı bitki alternatifleri üreten güç paylaşım ağı yazılımları ve güç aktarım ekipmanlarına yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüten güç verimliliği ve saf güç kullanımı çalışmaları Gıda üreten, gıda atıklarını dönüştüren, iyi tarım uygulamaları ile hassas üretim yapan birçok firmamıza sahibiz. bilgi ve tecrübemizi girişimcilerimize aktaracak bir iştirakimiz var” dedi.

Sürdürülebilirlik konusunda lider ihracatçılar mentorluk yapacak

Jak Eskinazi, “İhracatına yeni başlayan veya kapasitesini artırmak isteyen 8 genç (40 yaş altı) ve kadın ihracatçımız, kuruyemiş, hazır giyim, dokuma, yazılım/otomasyon, mobilya, su işleri ve hayvancılık. ürünleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, zeytinyağı ve kimya branşlarından önde gelen yönetim kurulu üyelerimizden oluşan mentor ihracatçılarımız ve uzmanlarımızdan mentorluk hizmeti alacağız. AYB olarak girişimcilik çemberimizi yeni paydaşlarla genişletiyoruz. TurkishWin ile çıktığımız bu yolda ikinci turumuza SKD Türkiye ve Endeavor Türkiye’yi de katarak daha güçlü adımlarla ilerliyoruz.” .

Genç ve kadın girişimciler EİB Export-Up ile başarıya imza attı

AYB Export-Up mentorluk programı 2. dönem açılış programında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz da şunları söyledi:

“AYB olarak 2023 yılında da sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Export-Up mentorluk programının ikinci döngüsünde kadın ve erkek sektörümüzün ihracat kapasitelerine katkı sağlamaya çalışacağız. ihracata yeni başlayan ya da kapasitesini geliştirmek isteyen genç ihracatçılar, yararlanıcımız ile başlayan Export-Up mentorluk programı da birçok başarı öyküsüne öncülük etti.”

Hedef pazar belirleme, küresel pazarlama stratejisi, e-ihracat, start-up kültürü, yeni nesil devlet yardımları

İşbırakmaz, “Genç bir arkadaşımızın otomasyon firması 6 yıl aradan sonra ihracata dönerken, bir kadın arkadaşımız dokuma sektöründe yeni kurduğu şirketi bünyesinde Export-Up programı ile ihracat hayatına başladı. yeni dönemin amacı pazarı belirlemek, küresel pazarlama stratejisini belirlemek olan program, katılımcılarımızın yetkinliklerini artırmaya ve yeni nesil devlet yardımları konusunda eğitimlerle ihracatçı ailemize yeni ihracatçılar kazandırmaya temel oluşturacaktır. e-ihracat, start-up kültürü ve birçok aracı içeren.

AYB Export-Up Mentorluk Programı ikinci dönem mentorları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, Ege Su İşleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, Ege Dokuma ve Hammaddeleri İhracatçıları Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Kanlı, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Eşyaları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Başbakkal, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Burak Hucuptan, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Yasin Akçakaya, PETKİM Petrokimya Pazarlama Müdürü Dr. Triggerz Yönetici Ortağı Mevlüt Çetinkaya ve Foxpider Yönetici Ortağı Girişimci Fazilet Gülen’den oluşuyordu. – İZMİR

manyashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu