Sağlık

Muğla Büyükşehir Danışma Merkezleri ile kadınların yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bayan Müşavere Hizmetleri ile her türlü şiddete maruz kalmış ya da kalma riski taşıyan bayanları güçlendirmek ve hayata tekrar iştiraklerini sağlamak için fiyatsız ruhsal takviye veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bayana yönelik şiddetle çaba kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Bayan Müşavere Merkezleri ile şiddet gören bayanların toplumsal ekonomik taraftan güçlendirilmesi, boşanma sonrası desteklenmesi, maruz kaldıkları her türlü şiddet çeşidi (fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik) ile ruhsal açıdan çaba etmesi için takviye veriyor.

‘Tüm karanlıklara kadınların içindeki aydınlık yeter’

Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında Fethiye ve Bodrum ilçelerinde hizmete geçirdiği Kadın İstişare Merkezleri’nde psikolog, toplumsal hizmet uzmanı ve sosyolog tarafından vatandaşlara fiyatsız ruhsal takviye veriliyor. “Tüm karanlıklara kadınların içindeki aydınlık yeter” mottosuyla çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi grupları müracaat merkezlerinde toplum içeresinde şiddete maruz kalan, ayrımcılığa uğrayan ve kendi haklarını savunmakta zorlanan bayanlar için sığınma konutları, hukuksal dayanak, şiddet tedbire merkezleri (ŞÖNİM), toplumsal yardım kurumları üzere ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmeleri de yapılıyor. Bu kapsamda 2019 yılından itibaren Fethiye ve Bodrum ilçelerinde bulunan Bayan Müşavere Merkezlerinde uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bayan Müracaat Merkezlerinden fiyatsız ruhsal danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşların 444 48 01 numaralı davet merkezimizden randevu almaları kâfi oluyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu